Nieuws uit de parochie

Elke eucharistieviering licht priester Luc Thiry het Evangelie toe. Hij brengt de betekenis van Gods en Jezus’ woorden. Hij kent en beleeft de evoluties in de maatschappij, de mentaliteit van de mensen… m.a.w. hoe de mensen met hun levenswijze, hun relaties en hun geloof omgaan. Juist daarom is zijn geschreven en gesproken taal zo diepzinnig, zo intellectueel en zo enselijk. Maar tegelijk sterk verbonden met het christen-zijn, met het geloof in God, Jezus en zijn Kerk.

VEEL TALENT IN ONZE KERK OP ZONDAG 19 NOVEMBER 2023

Een druilerige zondag in november, maar in onze zondagskerk enkel blije gezichten.
Want op 19 november was het ons jaarlijks Sint-Ceciliafeest.
Cecilia, de patrones van alles en iedereen die met muziek te maken heeft zorgt er elk jaar weer voor dat we ons zangkoor en Music4Faith, ons jongerenkoortje in de bloemetjes zetten.
Traditiegetrouw kwamen ook de The Mini Crescendo’s Glabbeek een gastoptreden geven, het is dan immers ook hun feest.
Samen maakten ze er een muzikale en feestelijke viering van die in het teken stond van ‘Talenten’.
Pastoor Luc had het dan ook in...

SINTERKLAASVIERING

Sinterklaasviering in de Sint-Niklaaskerk van Glabbeek op woensdag 6 december ’23 om 18 uur. Viering voor jong én minder jong…

...

SINT-HUBERTUSVIERING MET BROOD- EN HONDENWIJDING

Op zondag 5 november 2023 vond de Sint-Hubertusviering plaats in de Onze-Lieve-Vrouw Geboortekerk van Kapellen.
Tijdens de eucharistieviering zegende pastoor Luc het brood, dat vooraf netjes in zakjes was gestoken. Iedereen kon op het einde van de viering naar voren komen om een zakje mee naar huis te nemen.
Vroeger werd het brood gezegend om de mensen te beschermen tegen hondsdolheid. Nu bidden we dat de mensen die van dit brood eten beschermd mogen worden tegen alles wat kwaad is en dat ze Jezus als het Brood voor hun leven mogen zien.
Na de viering mochten alle baasjes met hun...

EEN GESPREK MET EEN BIJBELWETENSCHAPPER BENEDICTE LEMMELIJN

De Katholieke Kerk, een instituut dat momenteel onder zware druk staat. In een interview vertelt Bénédicte hoe zij kijkt naar het instituut ‘kerk’: ‘Loyaal, maar tegelijk heel kritisch. … Ik zag als kind niet alleen de mooie lange gewaden, maar ook het menselijke en het kleinmenselijke. Dat is een houding die me tot vandaag typeert: enerzijds de inzet om de kerk te helpen dragen, anderzijds die kritische blik.’

Bénédicte is bereid om vragen te beantwoorden die er bij de Davidsfondsleden en onze sympathisanten leven. Vanuit uw vragen wordt de lezing opgebouwd. Stuur die daarom...

HUWELIJK KAPELLEN: FEMKE EN BORIS

Op zaterdag 26 augustus 2023 gaven Femke Salmon en Boris Vicca elkaar het ja-woord in de kerk van Kapellen. Als christelijke parochiegemeenschap wensen wij dit koppel héél veel geluk toe in hun huwelijksleven. Van harte gefeliciteerd!

Heer God, wij danken U voor de band tussen Femke & Boris,
die hun levensweg verdergaan als man en vrouw.
Wil altijd bij hen blijven, Heer,
in het licht van de dag en het duister van de nacht.
Dat zij eenvoudige en goede mensen mogen zijn
en dat zij steeds weten te genieten van de vreugde en het geluk
die zij vinden bij...

SINT-CECILIAVIERING

Zondag 19 november 2023 vieren we Sint-Cecilia, de patrones van muziek, instrumentenmakers en zangers en dus ook van ons zangkoor en jongerenkoortje Music4Faith! Samen met de Mini-Crescendo’s zetten we Sint-Cecilia in de bloemetjes…

...

NEST AZIATISCHE HOORNAAR IN KAPELLEN VERWIJDERD

Tijdens de Allerheiligenperiode werd de serene sfeer op het kerkhof van Kapellen onverwachts verstoord. In de takken van een boom, achteraan op het kerkhof, werd een indrukwekkend nest van +- 2.000 Aziatische hoornaars ontdekt.

De Aziatische hoornaar, afkomstig uit Oost-Azië, staat bekend om zijn imposante verschijning.

Heel wat mensen voelden zich terecht ongemakkelijk bij de gedachte aan de aanwezigheid van deze invasieve soort, wetende dat Aziatische hoornaars bekend staan om hun potentieel gevaarlijke steken en agressieve gedrag.

De gemeente werd op de...

VORMSELCATECHESE 2024 GESTART!

Op zaterdag 14 oktober ’23 hadden de 5 catechisten van de Pastorale Zone Glabbeek het genoegen om kennis te maken met 19 kandidaat-vormelingen, in het parochiecentrum van Attenrode.
De hele namiddag werd er gepraat over geloof, werd er een keuzespel gespeeld, maakten ze kennis met enkele belangrijke figuren binnen ons geloof en werd er ook heel erg gelachen. Jongerenpastor Toni bracht een bezoekje om samen de liedjes voor de startviering in te oefenen. Nadien werd gesmuld van lekker hotdogs en een verfrissend drankje.
De startdag werd een gezellig samenzijn, dat we samen biddend...