Chris Nys

Printvriendelijke versiePrintvriendelijke versie

Chris is al heel wat jaren gehuwd met Ludo Cappellen en moeder van drie (Tine, Steven en Maarten). Haar vier kleinkinderen Anna, Emma, Kobe en Fien zijn haar oogappels.

Vanuit de christelijke opvoeding die ze genoot en het sociale engagement van  ouders, broers en zussen kon het moeilijk anders of ook zij werd aangestoken met die microbe. Ze begon haar engagement in de parochie als lid van het zangkoor en catechist. Later werd ze lector, lid van de parochieploeg en voorganger in uitvaarten.

Als voormalig leerkracht in het Buitengewoon Onderwijs werkte ze mee in de pastoraal, zowel bij vieringen en acties op school als bij het ontwerp van een christelijke visie voor de ganse scholengemeenschap.

Ze staat kritisch-loyaal tegenover het instituut kerk. Ze is kerkbetrokken en probeert te leven van en vanuit het geloof en de vieringen, overtuigd maar vaak ook zoekend en tastend.  Vanuit diezelfde ingesteldheid wil ze zich inzetten om de schoonheid van het geloof aan anderen door te geven: niet dwingend, maar getuigend. Niet wetend, maar eerder zoekend. Ze kiest voor een breed gedragen kerk, waar iedereen welkom is.

Vandaar de keuze om het werkveld ‘Evangelisatie’ aan Chris toe te vertrouwen.